La Strada Documentation Center

Plan van Aanpak Ordening & Bescherming Prostitutiesector. Aanvullende maatregelen voor het bereiken van de doelstellingen bij de opheffing van het algemeen bordeelverbod.

Document number
1910
Date
2004
Title
Plan van Aanpak Ordening & Bescherming Prostitutiesector. Aanvullende maatregelen voor het bereiken van de doelstellingen bij de opheffing van het algemeen bordeelverbod.
Author/publisher
Government of Netherlands
Availability
View/save PDF version of this document
Document type(s)
Research/Study/Analysis,
Keywords
Organized crime, Prosecution, Law Enforcement, Criminal justice, Judicial cooperation; Victim-centred approach, National anti-trafficking measures; Criminalisation, Punishment, Crime prevention;
Summary
Dit Plan van aanpak Ordening & Bescherming Prostitutiesector bevat een overzicht van de majeure knelpunten die na de opheffing van het algemeen bordeelverbod zijn gesignaleerd in het bereiken van de door de wetgever geformuleerde hoofddoelstellingen. Op diverse onderdelen van het plan van aanpak heeft overleg plaatsgevonden met relevante hulpverleningsorganisaties. Met dit Plan van aanpak wordt de toezegging van de Minister van Justitie aan de Kamer in het algemeen overleg over Prostitutiebeleid op 11 november 2003, gestand gedaan. Per knelpunt wordt hieronder geschetst welke oplossingsrichtingen mogelijk zijn en welke concrete maatregelen worden getroffen. Daarbij wordt aangegeven welk departement de verantwoordelijkheid (het initiatief) heeft bij de uitvoering van de maatregelen en op welke termijn resultaat te verwachten is. Daarmee wordt ook de regie en coördinatie door de ministeries op de diverse beleidsterreinen ondersteund.
Related documents